Artiklar Ekonomi

Kommunalrådet i Bengtsfors bekrymrad över ekonomin: ”Kan leda till konkurs”

Stig Bertilsson (M) är kommunalråd i Bengtsfors kommun, och har på grund av kommunens svaga ekonomiska utveckling skrivit ett brev till regeringen. I brevet menar han att ”kommunens kostnader rusar och att intäkterna inte räcker till”. Nu vill han se mer stöd från staten, vilket NB Nyhetsbyrån rapporterar.

Kommunalrådet menar att migrationen har varit påfrestande för den lokala ekonomin, eftersom kostnaderna kvarstår även efter att det statliga stödet har upphört. Det menar Bertilsson ”skapar ett stort negativt hål i kommunkassan”.

Förlust på över 20 miljoner kronor under 2019

Under förra året hade Bengtsfors ett budgetunderskott på flera miljoner, men för 2019 beräknas det bli värre. Detta år beräknas kommunen gå back med mer än 20 miljoner kronor, enligt NB Nyhetsbyrån.

”Konsekvensen blir att underskottet på sikt kan leda till en konkurs för kommunen.”

Konsekvensen blir att underskottet på sikt kan leda till en konkurs för kommunen. Eftersom Bengtsfors redan är en av de tio kommuner med högst kommunalskatt är det heller ingen långsiktig lösning att öka intäkterna på det sättet.

Redaktionen. Inläggsfoto: Niklas Eriksson.

Annonser

En kommentar

  1. Med det kommunala skattutjämningssystemet i kombination med kommunal skatteuppbörd är ordet konkurs kraftigt devalverat o formulerat av en alarmist!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s