Artiklar Krönika

Westermark: Marttinens förslag är rätt i tiden, fler våldtäktsmän borde utvisas

Krönika: De förslag som Adam Marttinen, Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson, för fram är helt rätt i tiden. Nu får det vara slut på daltandet, inte minst daltandet med våldtäktsmän.

En våldtäkt kan förstöra livet för någon. Det kan ärra en människa på ett sätt som skapar så mycket trauma att såren efter överfallet aldrig läks. Det kan skapa en livslång känsla av otrygghet och ta bort livsglädjen från en ung människa. Att det ändå daltas med våldtäktsmän är därför förvånande.

Idag kan vi läsa om hur våldtäktsmän och deltagare i gruppvåldtäkter frias av indicier, får skadestånd av staten trots att de bevisligen varit delaktiga vid brottstillfället, och får slippa utvisning på grund av att de har ”anknytning” till Sverige eller mår ”psykiskt dåligt”.

”Att unga våldtäktsoffer idag får höra att deras gärningsmän inte utvisas, trots att våldtäkterna ofta varit närmast bestialiska och synnerligen råa, är inte ett samhälle som upprätthåller god rättspraxis.”

Att unga våldtäktsoffer idag får höra att deras gärningsmän inte utvisas, trots att våldtäkterna ofta varit närmast bestialiska och synnerligen råa, är inte ett samhälle som upprätthåller god rättspraxis. Den som kommer till Sverige för att begå brott – som t ex våldtäkt – borde ha förverkat sin rätt att stanna kvar.

Adam Marttinens förslag är helt rätt i tiden. De eskalerande våldtäkterna kräver handlingskraft från politikerna, och här gör Sverigedemokraterna helt rätt. Att frågan har en chans att ena det konservativa blocket genom viktig realpolitik är också lovande – för regeringen är passiva för att agera.

”De eskalerande våldtäkterna kräver handlingskraft från politikerna, och här gör Sverigedemokraterna helt rätt. Att frågan har en chans att ena det konservativa blocket genom viktig realpolitik är också lovande – för regeringen är passiva för att agera.”

Om minimistraffen för våldtäkt skärps, precis som Marttinen föreslår, och allt fler domar leder till utvisningar, kommer fler offer att få upprättelse. Samhället tydliggör också vad man tycker om brottet – och klargör att det inte har något i ett civiliserat samhälle att göra.

Krönika av Ola Westermark. Inläggsfoto: Melanie Wasser.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s