Artiklar Utrikes

Vad tyckte invånarna i Baltimore om Trumps kommentarer? Se klippet som skrämmer Demokraterna

På måndag släppte gatureporter Austen Fletcher, alias ”Fleccas”, cirka tio minuters intervjumaterial från West Baltimore-invånare, som talade om förhållandena i området och hur de kände över president Donald Trumps senaste kommentarer om West Baltimore – som mainstream-medierna och många toppdemokrater inramade som rasistiska.

Invånarna i inslaget berättade en dyster historia om nedgången i det område de älskar, plågat av brott och mord, och sa att Trump hade rätt i sin bedömning – som mainstream-media i USA menade var rasistisk, något som ofrånkomligen framställs som inkonsekvent med bakgrund av att många invånare, inte minst inom den svarta befolkningen, höll med Presidenten.

Fleccas framhöll också en annan inkonsekvens inom mainstream-berättelsen. När den kontroversiella aktivisten Rev. Al Sharpton dök upp i West Baltimore efter Trumps kommentarer, häcklade invånarna den politiska figuren, kallade honom en ”falsk” och en ”hustler” och frågade varför han bara kommer dit under politiskt goda tider. I motsats till hur Al Sharpton figuerar i debatten, verkade han inte alls ha något mandat att uttala sig om hur människor i Baltimore har rätt att känna över sitt närområde.

På en rak fråga om Trumps kommentarer svarade en av de intervjuade såhär: ”Jag personligen vill jag att han ska säga sådana saker för det är sant. … Jag har inga problem med den mannen. Jag respekterar verkligen honom som man för att han är uppriktig, han är sanningsenlig. De vill fortsätta säga, ”han är en rasist, han är en rasist, han är en rasist”; det är inte problemet, speciellt för svarta människor.”

Läs hela artikeln här.

Redaktionen. Inläggsfoto: Faksimil Youtube.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s