Artiklar Lokalt

Skellefteå: Skottlossning mot poliser – ”är ytterst olämpligt”

Tidningen Norran berättar om en skottlossning som inträffat under natten mot idag. Polisen förmodar att ett luftvapen har använts och vill gärna få tag på gärningsmännen som ännu är på fri fot.

Larmet ska ha inkommit strax innan 01:00 på natten, som gjorde gällande att okända personer sköt mot lyktor eller lampor i Norra Bergsbyn. Polispatrullen som åkte ut till platsen gjorde det gällande den misstänkta skadegörelsen, men väl på plats anträffades två personer som sprang från polisen och samtidigt avlossade skott mot polismännen, enligt Norran.

Rör sig förmodat om ett luftvapen

Ingen av poliserna kom till fysisk skada och det är oklart huruvida någon av dem blev träffade i samband med händelsen, men gärningsmännen klarade sig undan och är ännu på fri fot. Polisen eftersöker dem och vill prata med dem om vad de upplever som ”ytterst olämpligt” agerande.

Inga detaljerade signalement har presenterats, men enligt Norran ska det ha rört sig om två män i 18-20 årsåldern, som polisen alltså gärna tar emot tips om. För att tipsa polisen kan man ringa dem på telefonnummer 11414.

Redaktionen. Inläggsfoto: John Cameron.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s