Artiklar Politik

Nytt SD-förslag: Fler som begår våldtäkt ska utvisas

Nu för Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen fram förslag om att skärpa lagstiftningen runt våldtäkt, vilket Samtiden rapporterar om. I en debattartikel i Aftonbladet skriver han att ”Sveriges utgångspunkt ska alltid vara utvisning för ett brott som våldtäkt”.

Marttinen vill bland annat att minimistraffet för våldtäkt skärps, och att utländska medborgare som begår våldtäkt alltid ska utvisas. Ett våldtäktsoffer ska inte behöva höra att våldtäktsmannen mår för dåligt för att en utvisning inte ska kunna verkställas.

Vill samla det konservativa blocket

Marttinen vill samla oppositionen för att sätta ett högre tryck på regeringen, som han upplever allt för passiv i frågan. I debattartikeln skriver han att ”om regeringen inte visar handlingskraft så är just denna fråga om något en bra utgångspunkt för de politiska samtal som numera kan föras mellan M, KD och SD. En gemensam hållning i denna fråga skulle sätta en befogad press på en allt för passiv regering”.

Redaktionen. Inläggsfoto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s