Lokalt

10 män involverade i misstänkt våldtäkt av ung kvinna i Piteå

PITEÅ Polisen eftersöker iakttagelser i samband med en misstänkt våldtäkt i Piteå under festivalen ”Piteå Dansar och Ler”, och har nu gått ut med signalement.

Det var på kvällen klockan 23.00 och 23.55 som den målsägande, en kvinna i 20-årsåldern, befann i Piteå centrum vid korsningen Uddmansgatan/Prästgårdsgatan. Detta är under tiden som gatufestivalen Piteå dansar och ler pågår.

När hon står där kommer det fram tio män fram till henne och börjar prata med henne. Männen ska enligt uppgift vara mörkhåriga och mörkhyade. Efter en stund tar två av männen tag i hennes handleder och leder henne mot ett garage som finns på Prästgårdsgatan, de går då från Uddmansgatan efter Prästgårdsgatan och i riktning mot Lillbrogatan.

En av männen våldtar kvinnan

De övriga åtta männen är helt passiva, men följer ändå med. Inne i garaget utför en av männen en handling mot kvinnan som enligt lagen är att anse som våldtäkt, vilket polisen uppger i sitt pressmeddelande. Kvinnan lyckas därefter ta sig därifrån.

Vet du mer? Kontakta polisen

Polisen i Piteå är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha sett denna kvinna tillsammans med de tio männen eller har information som kan kopplas till händelsen. Ring 114 14 och lämna tips.

Redaktionen. Inläggsfoto: Daniel Tafjord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s